Григор Димитров стартира сезона с бърза победа с 6:3, 6:4 над

...
Григор Димитров стартира сезона с бърза победа с 6:3, 6:4 над
Коментари Харесай

Гришо показа завидна психика в първия си мач от новия сезон

Григор Димитров започва сезона с бърза победа с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока от Япония на шампионата в Бризбейн (Австралия), където е първенец от 2017 година. Българинът сподели забележителна душeвност и отрази шест от седемте благоприятни условия за пробив на Нишиока.

В идващия кръг Димитров ще се изправи против спечелилия от двойката Джон Милман (Австралия) и Тенис Сандгрен (САЩ). В потока на Димитров най-високо подложен в международната класация е №9 Кей Нишикори (Япония).

Димитров стартира мача с съмнения в сервиса си и това завърза първите геймове. Още в първото си подаване българинът трябваше да се избавя от точки за пробив. Той обаче се оправи с сложната задача и след близо осем минути откри резултата. В идващия си сервис гейм първенецът от финалите на АТР за 2017 година още веднъж имаше проблеми, само че съумя да измъкне второ следващо мъчно подаване. След това той доста стабилизира сервиса си, проби противника бързо и си обезпечи успеха в първата част.

Втората стартира доста равностойно. Нишиока съумя да държи равенството до 2:2, само че по-късно Димитров отговори с три следващи гейма в своя изгода и значително реши мача. Японецът понижи изоставането си единствено до един гейм при 4:5, само че сервирайки за успеха, Димитров сподели постоянни нерви и завърши мача в своя изгода по-късно повече от час.

Така Димитров изпрати с победа спорната 2018 година, като се надява да си върне позициите в международната класация. " Единственият метод това да се случи са успехите. Те ти дават самочувствие да продължиш ", разяснява след триумфа над Нишиока българинът.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР